Μέλισσα

Μέλισσα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Γαμήλια πτήση

Προ ημερών κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του μελισσοκομείου,παρατήρησα ''ύποπτες'' κινήσεις στο κυψελάκι.Άφησα στη μέση τον έλεγχο και έκατσα να το χαζέψω.Και το αποτέλεσμα με αντάμειψε.

Σε λίγα λεπτά είδα τη μεγαλειοτάτη να βγαίνει για λίγα δευτερόλεπτα έξω,να περπατά στην πρόσοψη της κυψέλης,ανάμεσα στις υπόλοιπες μέλισσες,και να ξαναμπαίνει βιαστικά μέσα

Και τότε κατάλαβα τον λόγο όλης αυτής της αναστάτωσης.Θα γινόμουν μάρτυρας της γαμήλιας πτήσης μιας παρθένας.Δεν είχε τύχει να βρεθώ σε τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν και όπως αντιλαμβάνεστε ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για μένα.

Η ώρα ήταν 4 και είχαν περάσει 7 μέρες περίπου από την εκκόλαψη.

Αφού με βασάνισε(και μένα και τους κηφήνες) κανά δεκάλεπτο με τα μπες-βγες αποφάσισε πως ήρθε η ώρα και απογειώθηκε.

Εννοείται πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη στιγμή της επιστροφής της οπότε στήθηκα στο πλάι και περίμενα με το κινητό ανά χείρας.

Μετά από 10-15 λεπτά επέστρεψε και προσπάθησε να προσγειωθεί στη σανίδα πτήσης χωρίς αποτέλεσμα

Αυτό επαναλήφθηκε 3-4 φορές εώς ότου τα καταφέρει και,με τα γεννητικά όργανα του κηφήνα ακόμα στην κοιλιά της,εισέλθει στην κυψέλη.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο θόρυβος που έκανε.Δυνατός και χαρακτηριστικός.Τόσο,ώστε από τον ήχο και μόνο αντιλαμβανόμουν πότε πλησίαζε στην κυψέλη και έπρεπε να ανοίξω την κάμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου