Μέλισσα

Μέλισσα

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Επιτέλους ζωή στο κόσμημα

Είχα,πριν λίγες μέρες,παρουσιάσει το κυψελάκι το οποίο,ενώ αρχικά κατασκεύασα ως θήκη για κάποιο βάζο με μέλι, στην πορεία σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω ως κυψελίδιο σύζευξης. 
Εδώ και πολλές μέρες έψαχνα για βασιλικά κελιά σμηνουργίας στα υπόλοιπα μελίσσια μου για να πάρω ένα και να δημιουργήσω την πολύ μικρή αυτή παραφυάδα. Όλο κάτι τύχαινε. Ή ήταν κακοσχηματισμένο και το απέρριπτα ή κατά την προσπάθεια μου να το αποκόψω από την κηρήθρα το χαλούσα. 
Σήμερα ήταν η τυχερή μου μέρα. Βρήκα ένα βασιλοκέλι σφραγισμένο,μεγάλο και σε ιδανικό σημείο,στο πλάι της κηρήθρας

Άλειψα το κυψελάκι εσωτερικά με μια κουταλιά μέλι για βοήθεια στο νέο ξεκίνημα των κοριτσιών και το τοποθέτησα πάνω από την ανοιχτή κυψέλη

Διάλεξα ένα τελάρο με ανοιχτό γόνο και το τίναξα πάνω από το κυψελίδιο

Στην πλειοψηφία τους ήταν παραμάνες. Αυτό δηλαδή που χρειαζόμουν. 
Τύλιξα το βασιλοκέλι με αλουμινόχαρτο για προστασία αφήνοντας μόνο την άκρη ακάλυπτη,την οποία και άλειψα με λίγο μελάκι. 
Αφού τοποθετήθηκε ανάμεσα στα μίνι πλαίσια,έκλεισα το καπάκι,σταυρώθηκε και πήρε το δρόμο για το νέο του σπίτι.

Μετεγκαταστάθηκε κάπου κοντά,για να το παρακολουθώ, μακριά από άλλα μελίσσια.Αμέσως μόλις άνοιξα το πορτάκι ξεχύθηκαν έξω και άρχισαν την αναγνώριση της νέας τους γειτονιάς.

Μια γειτονιά γεμάτη με γαϊδουράγκαθα έτοιμα να ανθίσουν. Αργότερα γεμίζει η περιοχή με πολύκομπο ενώ σχεδιάζω να σπείρω το χωράφι αυτό με φακελωτή. Σαν να λέμε ένας μικρός παράδεισος για να μη τους λείψει τίποτα.
Έχω σχέδια γι' αυτό το μελισσάκι. Θα τα πούμε όμως εν καιρώ και θα σας παρουσιάζω την πορεία του με διάφορα άρθρα. Σημασία έχει τώρα να γονιμοποιηθεί σωστά η βασίλισσα και να αρχίσει τη γέννα. Μετά τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μη γίνει. Πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Από το να χάλασα το κελί κατά τη μεταφορά,μέχρι να μη μπορέσει να γονιμοποιηθεί σωστά. Θα δείξει ο χρόνος. Προς το παρόν περιμένουμε την εκκόλαψη. 
Σταυρώστε τα δάχτυλα για γούρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου