Μέλισσα

Μέλισσα

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εν Ιορδάνη...

6 Ιανουαρίου ημέρα των Αγίων Θεοφανίων. Τα γνωστά σε όλους μας ''Φώτα''. 

Από το πρωί στην εκκλησία παρακολουθώντας μία υπέροχη λειτουργία και περιμένοντας τον αγιασμό των υδάτων. Αμέσως μετά ακολούθησε μπουγέλωμα των πάντων. Συγγενείς, σπίτια, αμάξια, σκυλιά, γατιά, όλοι λούτσα.


ΕΚΤΟΣ???? Από τα ''κορίτσια''. Παραθερίζουν βλέπετε κάπου πιο ζεστά περιμένοντας την άνοιξη και έτσι τη γλύτωσαν.


 Ή μήπως όχι? Φυσικά και όχι. Με την πρώτη ευκαιρία, στις 8 του μηνός, εξοπλισμένοι με ένα μπουκαλάκι αγιασμό επισκεφτήκαμε το μελισσοκομείο για να αγιάσουμε τα μελισσάκια μας. Με φωνή που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι ψάλτες άρχισε ο παππούς να ψέλνει το ''Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...'', ραντίζοντας παράλληλα τις κυψέλες. Και ευτυχώς βρισκόταν εκεί ένας παπαράτσι που απαθανάτισε τη στιγμή.


Τα μελίσσια ήταν σε καλή κατάσταση. Λιγάκι ανήσυχα μόνο. Ίσως επειδή φοβήθηκαν ότι ήρθαμε να τις πάρουμε από το εξωχικό. Η θερμοκρασία στους 15 περίπου βαθμούς και οι μέλισσες πετούσαν μεταφέροντας μάλιστα και λίγη γύρη.


Ανοίξαμε και κάποια για να δούμε την κατάσταση τους. Καλούτσικοι πληθυσμοί με πολλά μέλια ακόμη μέσα. Ο χειμώνας μέχρι στιγμής είναι πολύ ζεστός και έτσι δεν χρειάζονται καμία βοήθεια. Ένα μελισσάκι μόνο δεν άντεξε δυστυχώς και χάθηκε, παρότι είχε τροφές, από βαρρόα και έλλειψη δυναμικού. Ας ελπίσουμε να είναι η πρώτη και η τελευταία απώλεια για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου