Μέλισσα

Μέλισσα

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Τι είναι καλύτερο από μία καλή μανα?

Μα φυσικά 2 καλές μάνες.Τι?Δε γίνεται?Κι όμως.

Αναφέρεται ως ''η μέθοδος με τις 2 βασίλισσες'' και περιγράφει τη συνύπαρξη 2 βασιλισσών στην ίδια κυψέλη απομονωμένες η μία από την άλλη με βασιλικό διάφραγμα.

Αποσκοπεί κυρίως στην δημιουργία μεγάλων μελισσιών με σκοπό την συλλογή μελιού.Είναι ιδανική όμως και για να αντικαταστήσουμε τις βασίλισσες μας με μεγάλο ατού της μεθόδου ότι δεν καθυστερεί καθόλου το μελίσσι αφού δεν μένει ούτε μέρα χωρίς γέννα.

Ψάχνοντας να βρω λεπτομέρειες της μεθόδου βρήκα ένα βίντεο του κύριου Ντιώνια που περιγράφει την μέθοδο εξηγώντας μάλιστα και για το πως ακριβώς πρέπει να γίνει.Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές αυτές αλλά και άλλες πληροφορίες που συνέλεξα από το διαδίκτυο προσπάθησα να εφαρμόσω τη μέθοδο σε ένα μελίσσι πειραματικά.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο..


Update: Κάποιους μήνες μετά...η αποτίμηση http://tokofini.blogspot.gr/2018/01/2.html

3 σχόλια:

 1. Όταν κάνεις διεγερτική τροφοδοσία βάζεις σιρόπι πάνω κ κάτω; ή μόνο σε έναν όροφο;
  Ρωτάω γιατί θα εφαρμόσω κ εγω αυτό το σύστημα.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσωπικα δεν κανω..ειναι ανοιξη,υπαρχει νομη οποτε δεν συντρεχει λογος διεγερτικης..φανταζομαι οτι κατω θ μπορουσες ν βαλεις σιροπι με τροφοδοτη πλαισιο..αλλιως δεν μπορω ν σκεφτω αλλο τροπο διεγερσης της γονοφωλιας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα Χρήστο μόλις έβαλες το διάφραγμα και μετά πως πήγε; Μήπως πρέπει να βάλουμε διπλό διάφραγμα για μην φτανει η μία βασίλισσα την άλλη ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή